«پژوهشها نشان داده که نوزادان سزارینی در مقابل بیماریهای مربوط به سیستم ایمنی بدن، در معرض خطر بیشتری هستند، و احتمال ابتلای آنها به آسم، تورم دستگاه هاضمه و دیگر آلرژیها بیشتر است».
به گزارش بهداشت نیوز: گزارشی که اخیرا در مورد علت ضعف سیستم ایمنی در برخی کودکان منتشر شده، نشان میدهد نوع باکتریها در جهازهاضمه نوزادانی که با عمل سزارین متولد میشوند، با نوزادان طبیعی متفاوت است.
پژوهشها نشان میدهد نوزادانی که از راه واژن متولد میشوند، نخستین باکتریهای زندگیشان را از مادر میگیرند، اما نوزادان سزارینی باکتریهای اولیه شان را از محیط بیمارستان جذب میکنند.
کارشناسانی که این بزرگترین پژوهش در مورد ماهیت باکتری در زمان تولد را انجام داده اند میگویند لحظه تولد «لحظه تعیین و تنظیم کننده برای کار سیستم ایمنی بدن برای آینده است».
جهاز هاضمه حاوی میلیونها باکتری است که تصور میشود برای رشد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. اگر فرد در کودکی در معرض باکتریهای درست قرار نگیرد، احتمال دارد به امراض مرتبط با دستگاه ایمنی بدن از جمله آسم، آلرژیهای مختلف و دیابت مبتلا شود.
پژوهشگران انستیتوی «وِلکام سَنگِر» وابسته به دانشگاه یونیورسیتی کالج لندن و نیز دانشگاه برمینگهام مشاهده کرده اند که نوزادانی که از راه واژن متولد میشوند، بیشتر دارای باکتریهای مرتبط با سلامتی هستند تا نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا میآیند، اما نوزادان سزارینی باکتریهای مضر محیط بیمارستان را به خود جذب میکنند.
اما، این تفاوتها ظرف یکسال از میان میرود. دانشمندان تاکید میکنند که نقش دقیق باکتریها در جهاز هاضمه نوزادان مشخص نیست و معلوم نیست تفاوت میان نوزادان طبیعی و نوزادان سزارینی دقیقا چه تاثیری در زندگی بلند مدتشان دارد.
دکتر نایجل فیلد، استاد طب بالینی در دانشگاه یونیورسیتی کالج میگوید: «جنین در رحم کاملا بدون میکروب است. اما در لحظهای که متولد میشود، سیستم دفاع بدن نوزاد با تعداد کثیری باکتری روبرو میشود. فرض بر این است که لحظه تولد تعیین و تنظیم کننده کار سیستم ایمنی برای تمام عمر است».
«پژوهشها نشان داده که نوزادان سزارینی در مقابل بیماریهای مربوط به سیستم ایمنی بدن، در معرض خطر بیشتری هستند، و احتمال ابتلای آنها به آسم، تورم دستگاه هاضمه و دیگر آلرژیها بیشتر است».
این گزارش که در نشریه «نِیچِر» (طبیعت) منتشر شده «تفاوتهای عمده ای» میان نوزادان سزارینی و نوزادانی یافته است که بطور طبیعی متولد شده اند. اما این تفاوت ها، عمدتا، پس از یکسال از میان رفته است.
کارشناسان کالج سلطنتی ن و زایمان میگویند نتایج این پژوهش نباید ن را از زایمان از طریق سزارین منصرف کند.
دکتر الیسون رایت، معاون کالج سلطنتی و متخصص ن و زایمان میگوید: «در بسیاری موارد، عمل سزارین جان افراد را نجات میدهد و میتواند تصمیم درست برای مادر و نوزاد باشد. نقش دقیق باکتریها در جهاز هاضمه نوزاد و عوامل تغییر دهنده آن هنوز روشن نیست».
«این پژوهش نشان میدهد که پژوهشهای بیشتری باید انجام شود تا ما درک امان را از این پدیده مهم افزایش دهیم».
پرفسور پیتر باکِل هِرست، از دانشگاه برمینگهام میگوید: «نخستین هفتههای زندگی، پنجرهای حیاتی به رشد سیستم ایمنی نوزاد است، اما ما چیز زیادی در مورد آن نمیدانیم.
«باید به فوریت این پژوهش با دنبال کردن نحوه رشد این نوزادان و این که آیا تفاوت باکتریها در هنگام تولد به مشکلات سلامتی منجر میشود یا نه، ادامه پیدا کند».
در این پژوهش ۱۶۷۹ نوع باکتری ویژه جهاز هاضمه در حدود ۶۰۰ نوزاد سالم و ۱۷۵ مادر، در روز چهارم، هفتم و بیست و یکم تولد، مورد مطالعه قرار گرفته است.
این پژوهش از تفاوتهای میان نوع وضع حمل گذشته، نتیجه گیری کرده است که باکتریهای نوزادان متولد شده از راه طبیعی، نه از راه واژن بلکه از طریق جهاز هاضمه مادر به آنها منتقل میشود.
این نتیجه گیری، متدی را که در آن ترشحات واژن مادر را مصنوعا به نوزادان سزارینی منتقل میکند، به زیر سئوال میبرد. پزشکان متخصص هشدار داده اند که این متد شانس ابتلای نوزاد به عفونت را زیاد میکند.
پژوهشهای محدودتر در گذشته حاکی از آن بود که ترشحات واژن در هنگام وضع حمل توسط نوزاد بلع میشود، اما پژوهشهای اخیر تفاوتی میان باکتریهای واژن در جهاز هاضمه نوزادانی که هم از راه سزارین و هم بطور طبیعی متولد شده اند، پیدا نکرده است.
درباره این سایت